top of page

Aan de alarmbel trekken is geen teken van zwakte, maar van kracht

Op regelmatige basis geef ik supervisie aan leidinggevenden. Zij brengen in waar zij in hun dagdagelijks leidinggeven tegen aanlopen. En dat is vandaag heel wat: tekorten aan opgeleid personeel, mondige medewerkers, hogere werkingskosten, nieuwe vragen van klanten en het bijgevolg ontwikkelen van aangepast aanbod, werkdruk bij medewerkers (en zichzelf), enzovoort.


Vaak zijn het leidinggevenden uit het middenkader die de supervisiesessies bijwonen. Zij bevinden zich op het uitdagende tussenniveau waarin ze als het ware ‘gesandwicht’ worden tussen de verwachtingen en verlangens van de werkvloer enerzijds en die van de directie en de CEO anderzijds. Waar het ‘lonely aan de top’ zitten is, is het soms nog eenzamer op het plateau ertussen. Deze leidinggevenden zien het als hun persoonlijke missie en uitdaging om niet alleen het presteren, maar ook het moreel van hun eigen medewerkers hoog te houden. Kortom, ze voelen zich geroepen om alle ballen niet alleen tegelijkertijd, maar ook op hun eentje, in de lucht te houden.


Toen iemand in één van mijn supervisiesessies aangaf wat ze allemaal al had geprobeerd om de issues in haar team aan te pakken, stelde iemand de krachtige vraag: “En wie helpt je daarbij?” Het was in de leidinggevende nooit opgekomen dat ze om hulp zou kunnen vragen. “Want”, dacht ze, “dit moest ze toch alleen doen?”. Door de tips van de andere leidinggevenden in de supervisie realiseerde ze zich dat er nog mensen in haar onderneming eigenaarschap van de (samen)werking kunnen oppakken. Sterker nog, sommige anderen blijken competenties en handvatten in huis te hebben die zij minder heeft. Sinds die ene sessie pakt ze de dingen anders aan, vanuit het inzicht zoals ze zelf zegt, dat "aan de alarmbel trekken geen teken van zwakte is maar van kracht". Haar eigen leidinggevende ondersteunt haar, intervenieert samen met haar wanneer nodig, en samen evalueren ze de gezette stappen en bepalen ze de volgende die ze gaan zetten. Ze voelt zich zoveel lichter en blijer. Dat ziet en voelt het team. En ook dat is mooi meegenomen.

94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page