top of page

#kleingelukske@work

Het boekje #kleingelukske. Geluk zit in een klein boekske, van actrice Lynn Van Royen, uitgegeven bij Pelckmans, is een echte vrolijkmaker en ideale koffietafel- of WC-lectuur. Het doet je beseffen dat kleine geluksmomenten even waardevol (of zelfs meer?) zijn als één groot geluksmoment. Sommige gelukskes die ze vermeldt, zijn voor mij heel herkenbaar. ‘Iemand van ergens herkennen en er binnen de vijf minuten opkomen van waar’, bijvoorbeeld. Of slapen in ‘verse lakens’. Ook tienerdochter Mette verzamelt op eigen houtje haar kleine gelukskes.


Ik heb al langer het idee opgevat om eens in werkcontext naar kleine gelukskes op zoek te gaan. En, wat blijkt, het kost me eigenlijk niet zo veel moeite om die kleine momenten van geluk te vinden die het werk aangenamer maken:


‘de collega die je ongevraagd een kop thee brengt’


‘de ‘kopiemachine die zonder tegenstand je kopieën rectoverso en geniet aflevert’


‘een uur te laat arriveren omdat je klok nog op zomeruur staat en niemand die er iets van zegt’


‘post-its die werkelijk blijven plakken’


‘ondanks de file toch ruim op tijd arriveren’


‘een onverwacht bedankkaartje van een klant’


‘een vergadering die wegvalt waardoor je plots ruimte in je agenda krijgt om die ene deadline wel te halen’Herkenbaar? Bij deze een uitnodiging om voor jezelf jouw kleine gelukskes@work te verzamelen. En dan, genieten maar, van die kleine momenten, op het moment zelf en nog lang daarna …45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page