top of page

't Is in de Sac(r)oche!

Bijgewerkt op: 15 nov. 2021

Wauw, het is echt zo ver! Mijn eigen zaak is een feit. Het kostte me zweet (echt waar), bloed (nou niet echt) en tranen (jaja, toch wel), maar vandaag is het een feit: Sacroche is geboren! Na jaren hard en intens werken als leidinggevende en als consultant wilde ik meer doen met mijn passie: mensen ondersteunen in hun (eigen en gedeeld) leiderschap. Want, uiteindelijk hebben issues op werkplekken veelal te maken met leiderschap. Soms met leiderschap in zijn meer klassieke betekenis: het beheren, sturen of managen. Maar vaker met leiderschap in de betekenis van verantwoordelijkheid opnemen en delen, van mensen motiveren en inspireren om hun eigen verantwoordelijkheid op te nemen in het team of de onderneming.


Zonder leiderschap in deze laatste betekenis is een team of onderneming stuurloos, is zij maar een verzameling aan mensen en opdrachten. Met mensen die hun eigen en gedeeld leiderschap ten volle met elkaar opnemen krijg je connectie, met elkaar én met de doelen van de organisatie. En het loont, want de resultaten zijn sterker en duurzamer.


Patrick Lencioni heeft in zijn boek, De vijf frustraties van teamwork, hoe je ervoor zorgt dat het samenwerken leuk blijft, dit aanschouwelijk gemaakt in zijn spiegeldriehoek: het belang om een klimaat van vertrouwen en openheid te creëren zodat mensen zich uitspreken en zich verbinden met dat wat ze samen te doen hebben. Dan pas volgt verantwoordelijkheid, dan pas volgen de resultaten. En dat zien we gebeuren in teams, organisaties en netwerken.


Ik heb er zin in, echt veel zin in. Om samen met medewerkers en leidinggevenden (in wording), individueel, in team of in netwerken, het leiderschap te triggeren. Om hen te inspireren en om hen te leiden in hun leiderschap. Want ik geloof dat ieder het in zich heeft. Wie zichzelf kan leiden, kan een ander leiden. Want, begint niet alles uiteindelijk bij onszelf…?


Oh ja, waarom in hemelsnaam Sacroche? Die vraag kreeg ik meermaals. Is Sacroche niet te vrouwelijk? Gaan mensen wel weten hoe ze Sacroche moeten schrijven en opzoeken? Maar ook hoorde ik: echt iets voor jou: speels, gedurfd, en met een verhaal! Wat dat verhaal betreft: dat lees je op mijn website. Ga maar eens kijken. En kijk dan meteen wat Sacroche voor jou kan betekenen.

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page